Nägra tips:

Bada aldrig en redan tovig hund utan red ut tovorna innan badet.

Bikarbonat pulver är jättebra att använda när man reder ut tovor. Man gnider helt enkelt in pulvret i tovan och sedan borstar man och kammar. Pulvret gör att kam eller borste lättare glider genom tovan, Efteråt bör man bada hunden.

En hund med  helt ihopfiltat päls bör klippas ner helt kort. Tovorna drar i skinnet och känns säkert mycket obehagligt för hunden. Hunden kan också få svamp infektioner i huden och fukteksem så kallad hot spots som ibland kräver både vetrinärvård och medicinering.

 

Många frågar hur ofta man bör klippa sin hund och det är beroende på pälsen och ägarens intresse för pälsskötsel. Vi rekommenderar raser så som cockapoo, shitzu, labradoodle att klippas minst var tredje månad. Vissa hundar med tjock päls som inte sköts regelbundet kan behöva klippas ännu oftare till och med 6 gånger per år.

Vill inte klippa min hund för det är vinter och kallt ute får vi ofta höra när hundarna kommer in till våren och ofta är helt igentovade. Det är bättre för hunden med kortare päls även på vintern. Man behöver inte klippa sommar kort. Dessutom så fryser hunden mer om den långa kanske toviga pälsen är fuktig.